Muzikale leiding

Onze dirigent is Karel Stegeman

Dirigent en bariton Karel Stegeman (1993) is sinds november 2022 dirigent van het Gereformeerd Groninger Mannenkoor, als opvolger van Jaap de Kok. Hij studeert in mei 2023 af als koordirigent bij Louis Buskens aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Verder studeert hij klassiek zang bij Hanneke de Wit en Paul Triepels aan hetzelfde conservatorium.

Karel is naast zijn betrekking bij het GGM actief als oprichter en dirigent van Kamerkoor Cantus Groningen, dat hij in 2021 oprichtte als nieuw koorinitiatief voor talentvolle, jonge zangers. Hij is tevens cantor-dirigent van de cantorij van de PKN te Roden.

Naast zijn werk als dirigent is hij actief als baritonsolist en professioneel koorzanger. Zo debuteerde hij in 2019 als solist in Brahms’ Ein deutsches Requiem, zong hij in 2022 de Jezusrol in de Marcuspassion van Jacob de Haan en vertolkte in datzelfde jaar in twee verschillende producties Aeneas in Purcells Dido and Aeneas.

Voordat hij zijn beide studies aan het conservatorium begon, behaalde hij in 2018 cum laude zijn Master aan de Rijksuniversiteit Groningen in de klassieke talen. De liefde voor taal die hij tijdens die studie koesterde, ligt aan de kern van zijn benadering van vocale muziek.